Tähtikirkas


Tähtikirkas

Varastossa

29,50


Lars Wilderäng 

Tähtitrilogia 1/3 

 

Ympäri Ruotsia älypuhelimet alkavat yhtäkkiä temppuilla. Sitten autojen mikrosiruissa ilmenee valmistusvirhe, joka muuttaa tiet autonromujen hautausmaaksi. Juniin tulee teknisiä häiriöitä, kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään, ja sähkökatkokset alkavat olla jokapäiväisiä.

Majuri Gustaf Silverbane on valmistelemassa erikoisjoukkoaan ulkomaantehtävään, kun kaikki menee kammottavasti pieleen. Survivalisti Filip Stenvik huomaa, että hänen pilkattu harrastuksensa muuttuu äkkiä haudanvakavaksi. Levottomuuden yltyessä poliisi Peter Ragnhell tarttuu kyseenalaisiin keinoihin. Ja ohjelmoija Anna Ljungberg tekee löydön, joka uhkaa muuttaa ihmiselämän edellytykset koko maapallolla.

Erään sähkökatkon jälkeen kaikki muuttuu lopullisesti. Elektroniikalla ei ole immuunijärjestelmää, eivätkä ihmiset ole valmistautuneet. Synkkä syksy muuttuu tähtikirkkaaksi talveksi, jossa kaaos voittaa. Mitä yhteiskunnasta – ja ihmisistä – jää jäljelle?

Tähtikirkas aloittaa scifitrilogian, jonka seuraavat osat ilmestyvät suomeksi vuonna 2018.

Lars Wilderäng on kirjoittanut aiemmin nopeatempoisia trillereitä, mutta Tähtikirkkaan myötä hänen suosionsa räjähti. Hän kirjoittaa myös Cornucopia?-blogia, joka on Ruotsin luetuimpia talous-, politiikka- ja ympäristöblogeja.

Alkuteos Stjärnklart
Suomennos Sirpa Parviainen

 

ARVIOITA

"Tämä kirja vainosi minua läpi jouluviikon. – – Parasta ja kiinnostavinta romaanissa on sen aihe. Juuri tätä meidän pitäisi miettiä: miten selviämme, jos meillä ei enää olisikaan sähköjä ja elektroniikkaa?"

– Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat 5.1.2018

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/12
ISBN 978-951-887-567-6
Kirjastoluokka 84.2
Koko 125 × 195 mm
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu
Sivuja 488
Kustantaja JALAVA

Suosittelemme myös

Tähtipöly
29,50
Tähtisade
29,50

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Taipumaton
29,50
Vekarakas
28,30
Odininlapsi
11,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Jalavan kirjat, Scifi