Sarjakuvasensuuri


Sarjakuvasensuuri

Varastossa

38,00


Severi Nygård

 

Kiroilu, väkivalta, seksi, rasismi ja esivallan loukkaukset. Jopa viattomat suudelmat. Sensuuri on iskenyt sarjakuviin monin tavoin.

Sarjakuvalehtiä on sensuroitu siitä asti kun ne toisen maailmansodan jälkeen levisivät ympäri maailman. Sensuurilla on pyritty suojelemaan vallitsevaa olotilaa, oli kyse sitten kulttuurista tai ideologiasta tai valtaapitävien asemasta. Erityisesti sensuurin hampaisiin ovat aina joutuneet uudet lajityypit, kuten kauhu, underground ja manga.

Sensuurissa tekstejä on muutettu tai poistettu, on käännetty tahallisesti väärin, yksittäisiä sanoja on kielletty. On peitetty tai piirretty uudelleen hirviöitä, aseita, sukupuolitunnuksia, kuolemaa, huumeita ja alkoholia.

Kokonaisia julkaisuja on myös kielletty, julkaisijoita ja tekijöitä on sakotettu. Taiteilijoita on uhattu väkivallalla ja jopa murhattu.

Sarjakuvasensuuri kertoo sarjakuvien sensuroinnin hätkähdyttävästä, yhä jatkuvasta historiasta ensimmäistä kertaa suomeksi näin laajasti.

 

Severi Nygård on kirjoittanut artikkeleita sarjakuvista ja laatinut sarjakuvan määrittelevän intermediaalisen sarjakuvan teorian (Intermedial Comics). Hän on kolmatta vuotta Suomen Sarjakuvaseuran hallituksessa.

 

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/10
ISBN 978-951-887-561-4
Kirjastoluokka 86.13 / 70.1
Koko 170 x 230 mm
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu, nelivärinen
Sivuja 430
Kustantaja JALAVA

Suosittelemme myös

Sarjatulta!
37,50

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Himo
29,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Jalavan kirjat, Tietokirjat, Tietokirjallisuus