Viimeinen valtakunta


Viimeinen valtakunta

Varastossa

32,50


Brandon Sanderson

Usvasyntyinen 1/3 

 

Maailma, jossa pahuus on vienyt voiton.
Veijarikonnien kopla, joka suunnittelee mahdotonta.
Nuori tyttö, jolla saattaa olla usvasyntyisen voimat.

Tuhat vuotta sitten Viimeisessä valtakunnassa käytiin tuhoisa sota. Nyt jäljellä on vain pölyn ja tuhkan peittämää joutomaata, jonka asukkaita kuolematon tyranni Lordihallitsija ohjaa raudanlujalla otteellaan.

Vaikka jokainen vastarinnan kipinä on tukahdutettu, toivo lepattaa pienenä liekkinä. Salaperäisen, usvasyntyisen Kelsierin johtama varasjoukkio on kehittelemässä tuhoon tuomittua suunnitelmaa pahuuden kukistamiseksi, ja puolivahingossa hankkeeseen tempautuu mukaan nuori katujen kasvatti Vin.

Onko toisenlainen tulevaisuus vielä mahdollinen vuosituhannen sorron jälkeen?

Viimeinen valtakunta on ensimmäinen osa Usvasyntyinen (Mistborn) -trilogiasta. Sarjan kirjoja on maailmalla myyty miljoonia kappaleita, niitä on käännetty yli 25 kielelle ja ne ovat nousseet toistuvasti New York Timesin bestsellerlistalle. Trilogiaan on tullut useita jatko-osia. Kirjailija Brandon Sanderson on saanut lukuisia fantasiakirjallisuuden palkintoja ja tunnustuksia. Sanderson kirjoitti loppuun Robert Jordanin suositun Ajan pyörä (Wheel of Time) ­-sarjan.

 

Alkuteos Mistborn: The Final Empire 
Suomennos Mika Kivimäki

 

Lue tästä kirjan lukunäyte (pdf)

 

ARVIOITA

"Ja sitten kun lopulta tapahtuu, niin tapahtuu kunnolla ja kirjaa on vaikea jättää kesken."
Lukuisa–kirjablogi, 13.10.2017

"Mutta, tiedättekö mitä? Tai varmasti jo arvasittekin, pidin kirjasta ihan kamalasti. Pidin etenkin kirjoitustyylistä, se oli näppärää ja erittäin mukaansatempaisevaa. Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia ja omaksi lempparikseni muodostui hyväntahtoinen, hieman kaistapäinen Kelsier. – – Kirja sopii mielestäni niin nuorille kuin aikuisillekin ja etenkin kaikille fantasiasta pitäville. Kirja loppui sellaisella tavalla, että jäin pureskelemaan kynsiäni enkä malttaisi odottaa toista osaa. Mitäköhän kaikkea tuleekaan tapahtumaan? Iso, iso peukku!"
Täysin ok -blogi, 13.9.2017

"Kirja oli viihdyttävä, nopealukuinen seikkailu, jossa fantasialle tyypillisesti käydään taistelua hyvän ja pahan välillä. Mutta onko pahassakin hyvää ja ovatko asiat niin mustavalkoisia?"
Anna Vihervaarasta, 26.8.2017

"Kirjan tematiikka kiertelee luottamuksen (tai sen puutteen), uskon ja toivon ympärillä, eivätkä ratkaisut ole helppoja tai genrelle tyypillisiä. Näennäisen kevyt kerronta peittää monta kerrosta, ja antaa mahdollisuuden sekä jäädä pohtimaan syvällisempiä tai tyystin ohittaa ne ja vain nauttia actionistä. Tämä taito, joka näkyy jo tässä kirjassa hyvin, on Sandersonilla vain jalostunut vuosien varrella."
Pauliina P., Nörttitytöt 12.7.2017

"Ja millainen tarina se onkaan! Juoni tekee useamman U-käännöksen ja lukijan ei ole vaikea kuvitella kuulevansa kirjailijan tyytyväistä hyrinää jostain kaukaisuudesta, kun matto taas onnistuneesti vedetään pois pahaa-aavistamattoman lukijan koipien alta. Yleensä kirjat eivät saa minusta irti kovin väkeviä reaalimaailman reaktioita, mutta Viimeisen valtakunnan äärestä huusin ainakin kolmasti ääneen."
Hyllytontun höpinöitä, 13.7.2017

"Sanderson on rakentanut suunnattoman puoleensavetävän maailman vangitsevine hahmoineen — ja tuhkan peittämä Luthadelin kaupunki, jossa ahtaat tuhkasta mustuneet kadut kiemurtelevat ja eriarvoiset alueet vuorottelevat, on tapahtumapaikkana täydellinen. – – Viimeinen valtakunta tarjoilee lukijalleen taitavasti kirjoitettua seikkailua, jännitystä, huikeita käänteitä ja mielikuvituksellisen maailman, mutta myös vakavampia teemoja luokkajaoista, näkemyseroista ja uskomuksista. Tämä kirja pitää tiukasti otteessaan aina huikeaan loppuun asti. Viimeinen valtakunta oli itselle yksi tämän vuoden parhaita lukukokemuksia."
Pauline von Dahl, 14.7.2017

"Romaanin maaginen järjestelmä on hyvin mietitty. Taikuus on vain kyky vaikuttaa ympäristöön tietyillä rajallisilla tavoilla, varsinainen maaginen mahti syntyy harjoitellusta taidosta käyttää näitä kykyjä. – – Koukuttavinta romaanissa on lopulta sen maailman arvoitus. Mikä on tehnyt siitä niin epäoikeudenmukaisen helvetin?"
– Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat 19.7.2017

"Sanomattakin selvää, että rakastuin hahmoihin ja jäin janoamaan jatko-osaa. – – Unohda siis Harry Potter, äläkä mieti edes Taru Sormusten herraa. Vaan lumoudu usvan kiehtovista pyörteistä."
Tiptopnippanappa-blogi, 27.6.2017

 

USVASYNTYINEN-SARJASTA SANOTTUA

Paitsi että Sanderson on yksi alan parhaista kirjailijoista, hän on myös yksi tuotteliaimmista. Hän suoltaa ensiluokkaisia kirjoja sekä nuorille että aikuisille vuosi toisensa jälkeen. – – Jos sanoisin yllättyneeni iloisesti, vähättelisin sitä, kuinka nautin näistä kirjoista. Tämä kuuluu kevyesti parhaisiin koskaan lukemiini fantasiatarinoihin, ja ainoa huono puoli on, että luin sen niin nopeasti.”
– Forbes Magazine

Brandon Sanderson on keksinyt omaperäisen, makean idean. – – Hän on luonut kiehtovan maailman, joka ansaitsee jatkonsa.”
– Washington Post Book World

Brandon Sanderson on tehnyt harvinaisen teon – hän on kirjoittanut omaperäisen fantasiakirjan, joka toimii itsenäisenä teoksena ja saa lukijan silti odottamaan jatko-osaa kärsimättömänä. Suosittelen ehdottomasti. Sopiva sekoitus hyvää, pahaa, toimintaa, draamaa, politiikkaa, juonittelua, selkäänpuukotusta, arvoituksellisuutta – mitä vain kaipaakin, Usvasyntyisessä on se kaikki!”
– FantasyLiterature.com

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/06
ISBN 978-951-887-545-4
Kirjastoluokka 84.2
Koko 135 x 200 mm
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu
Sivuja 608
Kustantaja JALAVA

Suosittelemme myös

Ajan sankari
33,50

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Odininlapsi
11,00
Mätä
11,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Fantasia, Jalavan kirjat, Kaunokirjallisuus