Corto Maltese – Keskiyön auringon alla


Corto Maltese – Keskiyön auringon alla

Varastossa

32,50


Rubén Pellejero – Juan Díaz Canales

 

Kaksikymmentä vuotta Hugo Prattin lähdettyä Corto Maltese palaa.

 

Vuonna 1995 menehtynyt Hugo Pratt toivoi, että hänen sankarinsa ei kuolisi hänen mukanaan. Prattin toive täyttyy viimein: uudessa albumissa Corto Maltese taivaltaa Yhdysvaltain ja Kanadan lumisten erämaiden halki viedäkseen ystävänsä Jack Londonin viestin tämän nuoruudenrakastetulle. Vastalahjaksi kirjailija on luvannut Cortolle seikkailun – ja salaperäisen aarteen. Matkalla laivaton merikapteeni kohtaa erikoisen kirjeen, myrskyn ja luonnollisesti myös kohtalokkaita naisia...

Vuoteen 1915 sijoittuva tarina jatkaa siitä, mihin Corto Maltesen ensimmäinen seikkailu Suolaisen meren balladi päättyi.

Uuden albumin on kuvittanut Rubén Pellejero ja käsikirjoittanut Juan Díaz Canales. Espanjalaiskaksikko kuuluu sarjakuvan koviin ammattilaisiin. Pellejeron piirrosjälki mukailee Prattin varhaisempaa tyyliä, ja Canales on tavoittanut muun muassa Cortolle ominaisen puhetavan. Yhdessä he ovat luoneet Prattin tyylille uskollisen mutta silti itsenäisen ja omalakisen kertomuksen.

Alkuteos Bajo el sol de medianoche
Suomennos Heikki Kaukoranta

 

ARVIOITA

”Suuri klassikko on herätetty henkiin. - - Tärkeintä taitaa olla, että Keskiyön auringon alla viihdyttää.”
– Harri Römpötti, Helsingin Sanomat 6.4.2016

"Keskiyön auringon alla on varsin hyvä historiallinen seikkailutarina, jossa ollaan oltu tarkkoja yksityiskohdista. Pellejero kunnioittaa piirrostyössään Prattin tyyliä, ei puhuta silti matkimisesta."
– Jukka Laine,Kvaak.fi 6.4.2016

"Suoraan asiaan mennäkseni on sanottava että pastissi on onnistunut täydellisesti. Jos piirrostyylistä joku puristi sitten sanottavaa löytää, niin ainakin minuun meni täydestä. Vielä paremmin on onnistunut käsikirjoitus."
Kaponieeri 1.4.2016

"Keskiyön auringon alla on onnistuneimpia uusien tekijöiden henkiin herättämiä teoksia sarjakuvan saralla. Uusille lukijoille teos toimii oivana porttina Hugo Prattin luomaan maailmaan. - - [Teos] on hyvä alku ja lupailee hyvää, jos espanjalaiskaksikko päättää vielä jatkaa Corto Maltesen seikkailuja."
– Ilkka, 16.4.2016

”Hugo Prattin ei tarvitse kieriä haudassaan, sillä Díaz Canales ja Pellejero suoriutuvat haasteesta kunnialla. - - Jälki on komeinta myrskyävän meren tai arktisten jokilaaksojen kaltaisissa luontokuvauksissa. - - Keskiyön auringon alla on erittäin ansiokas ylösnousemus, eivätkä Hugo Pratt ja hänen isänmaaton ja laivaton merimiehensä vähempää olisi ansainneetkaan. Tälle on helppo toivoa jatkoa.”
– Juha Mäkinen, Savon Sanomat 25.4.2016 

"Jos vauhdikas seikkailusarjakuva kiinnostaa, voi Canalesin ja Pellerejon Corto Maltesea suositella ihan mielellään."
– Hannu Sinisalo, Kirjavinkit.fi 30.5.2016

"Keskiyön auringon alla vakuuttaa Corto-fanin joka suhteessa. Teos jatkaa erittäin onnistuneesti rakastetun seikkailijan tarinaa tavalla, joka voisi hyvinkin olla Hugo Prattin omasta kynästä ja siveltimestä. Saavutus on niin loistava, että sille toivoo vilpittömästi pikaista jatkoa."
– Matti Komulainen, Turun Sanomat 3.6.2016

 

ARVIOITA ALKUPERÄISTEOKSESTA

"Kuten Corto Maltesen kanssa usein, seikkailu, runous ja tietynlainen kursailemattomuus sulautuvat yhteen arvoituksellisesti tässä tarinassa, jossa hallitsevaa ei ole Prattin jäljittely vaan lukijoiden rakastaman hengen ja tunnelman välittäminen."
– Frédéric Potet, Le Monde

"Canales ja Pellejero ovat luoneet kunnollisen seikkailusarjakuvan."
– Jérôme Dupuis, L’Express

"Pellejero ja Canales onnistuvat tavoittamaan hahmojen olemuksen ulkoisesti ja sisäisesti."
– Antoine Duplan, Le Temps
 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2016/03
ISBN 978-951-887-532-4
Kirjastoluokka 85.3
Koko 225 × 298 mm, nelivärinen
Painos 1. painos
Sidosasu nidottu
Sivuja 82
Kustantaja JALAVA

Oheistuotteet

Tuote Huomaa Tila Hinta
Corto Maltese – Merirosvojen lipun alla
32,50
Näytä oheistuotteiden tiedot

Suosittelemme myös

Karibian mies
22,00
Sertãon mies
22,00
Somalian mies
20,20

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Sertãon mies
22,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus, Kaikki sarjakuvat, Jalavan kirjat, Corto Maltese