Henkilöstöomisteinen yritys


Henkilöstöomisteinen yritys

Ei saatavilla tällä hetkellä

48,50
Toimituksen paino: 0,6 kg

Yhdessä yrittämällä menestykseen

M. Hiltunen, J. Hänninen, J. Ossa, P. Pättiniemi, J. Pötry, J. Tainio ja E. Troberg

 

Osuuskunnat ja muut henkilöstöomisteiset yritykset ovat jälleen yleistymässä yritystoimintamuotona. Niissä ideana on, että työntekijät yhdessä omistavat yrityksen. Tällainen yritysmuoto madaltaa monen kynnystä ryhtyä yrittäjäksi mutta asettaa erityisiä toiminnan ehtoja, jotta liiketoiminta kasvaisi menestykselliseksi.

Joukko henkilöstöomisteisen yrittämisen ja liiketoiminnan asiantuntijoita on koonnut tietämyksensä yhdessä yrittämisestä teokseksi, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Henkilöstöomisteinen yritys kartoittaa yhteisyrittämisen vahvuuksia ja heikkouksia, menestystekijöitä ja uhkia. Kirjassa käydään läpi muun muassa seuraavat asiakokonaisuudet:

  • henkilöstöomisteisen yrityksen perustaminen
  • tuotteistaminen ja markkinointi
  • henkilöstön ja talouden johtaminen
  • menestyksekäs yhteistoiminta ja työyhteisön kehittäminen
  • yhteisen yrityksen taloushallinto ja verokohtelu
  • sopimusasiat.

Kirjassa tarkastellaan pääosin osuuskuntamuotoisen yrityksen toimintaa mutta otetaan huomioon myös muut yritysmuodot. Kirja on tarkoitettu kaikille yhdessä yrittämisestä kiinnostuneille, yrittäjyyttä harkitseville, osuuskunnassa tai muussa henkilöstöomisteisessa yrityksessä toimiville sekä liiketoiminnan opetuksessa ja yritystoiminnan neuvonnassa työskenteleville.

 

Lue kirjan sisällysluettelo tästä! (.pdf)

 

"[K]irja on kattava, aluksi kuvataan yhteisyrittäjyyden historiaakin. Hyviä artikkeleita on osuuskunnan perustamisesta, johtamisesta, juridiikasta, taloudesta ja jopa verokohtelusta. - - Jos harkitset yrittäjyyttä, kannattaa tutustua nyt esiteltyyn 270-sivuiseen kirjaan."

 

- Markku Hiltunen, Kansanopisto 4/2009

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2009/02
ISBN 978-951-885-268-4
Kirjastoluokka 69.1
Koko B5
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu
Sivuja 288
Kustantaja TIETOSANOMA

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Tietokirjallisuus, Ammatti- ja yrityskirjat, Tietosanoman kirjat