Jean Seberg


Jean Seberg

Varastossa

32,50


Erään filmitähden nousu ja tuho

​Lauri Timonen

 

Elokuvamaailman näennäinen viattomuus koki kolauksen syyskuussa 1979, kun Pariisin syrjäkadulle pysäköidystä Renaultista löydettiin mädäntynyt ruumis. Kyseessä oli näyttelijätär Jean Seberg, jonka kohtalo – murha vai itsemurha? – on edelleen mysteeri.

Seberg (1938–1979) vaihtoi Iowan maissipellot modernin Euroopan glamouriin ja dekadenssiin. Hän oli Ranskan uuden aallon, muodin ja sukupolvensa idealismin ikoni ja samalla yksi sen traagisimmista uhreista.

»Pariisin juhlituimman amerikkalaistytön» nopeasti laskuun kääntyneen uran myöhempiä vaiheita varjostivat FBI:n vainokampanjat ja median salaliitot, tökeröt aviomiehet, kohua herättäneet seksisuhteet Mustiin panttereihin, päihteet ja mielenterveyden horjuminen.

Nykyajan tyyli-ikoninakin tunnetun Sebergin lyhyeksi jäänyt elämä muodostuu eräänlaiseksi kuolemantanssiksi ja aavekertomukseksi.

Lauri Timonen on elokuviin keskittynyt tietokirjailija, ohjaaja ja Filmihullu-lehden päätoimittaja. Hän työskentelee myös Sodankylän elokuvajuhlien festivaalikatalogin päätoimittajana ja kuuluu elokuvakerho Arkadinin perustajajäseniin.
 

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2018/10
ISBN 978-951-884-694-2
Kirjastoluokka 99.1 / 77.49
Koko A5
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu, kuvaliite
Sivuja 252
Kustantaja ART HOUSE

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjallisuus, Tietokirjat, Uutuudet