Sanokaa mitä näitte


Sanokaa mitä näitte

Varastossa

32,50


Suomalaiset dokumenttielokuvan tekijät kertovat 

Harri Römpötti 

 

Suomalaisen dokumenttielokuvan kukoistuskausi alkoi 1990-luvun alussa. Silloin dokumenteissa alettiin käyttää entistä enemmän näytelmäelokuvan keinoja ja elokuvista tuli henkilökohtaisempia.

Suomessa dokumenttielokuvan laatu on keskimäärin parempi kuin fiktion, ja sen suosio kasvaa jatkuvasti. Suomalainen dokumentti myös tunnetaan ulkomailla jopa paremmin kuin näytelmäelokuva. Esimerkiksi kirjassa haastateltu Pirjo Honkasalo on yksi kansainvälisesti maineikkaimmista suomalaisista elokuvantekijöistä.

Sanokaa mitä näitte kuvaa suomalaista dokumenttielokuvaa sen keskeisten tekijöiden kautta. Kirjassa ohjaajat kertovat tavoistaan katsoa todellisuutta kameran läpi.

Harri Römpötti on työskennellyt vapaana toimittajana ja kriitikkona vuodesta 1989. Elokuva on kuulunut hänen erikoisaloihinsa alusta asti. Aiemmin hän on kirjoittanut muun muassa yhdessä Ville Hännisen kanssa sarjakuvataiteilijoiden haastattelukirjat Päin näköä ja Hittiparaati.

 

ARVIOITA

"Kokonaisuutena Sanokaa mitä näitte piirtää helposti lähestyttävän kaaren suomalaisen dokumentin kehittymisestä draamallisempaan, esteettisesti eri tyylikeinoja yhdistelevään ja omaa kokemusta painottavampaan suuntaan."
– Tuomas Rantanen, Voima 1/2018

"– – kirja on vetävä ja koukuttava, jännittävä ja hauska."
Kirjasta kirjaan 24.1.2018

"Römpötin teos avaa panoraaman suomalaiseen dokumenttielokuvaan ja sen moniin persoonallisiin, huikean ammattitaitoisiin ja oman äänensä löytäneisiin elokuvataiteilijoihin."
– Antti Selkokari, Unelmatehtaan varjossa -blogi, 18.1.2018

 


 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2018/01
ISBN 978-951-884-664-5
Kirjastoluokka 77.43
Koko 170 x 210 mm
Painos 1. painos
Sidosasu nidottu, nelivärinen, liepeet
Sivuja 224
Kustantaja ART HOUSE

Suosittelemme myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjallisuus, Tietokirjat