Vennamo


Vennamo

Varastossa

37,50


Mies ja hänen puolueensa 

Aarni Virtanen

 

Vuonna 1970 kotimaan politiikkaa ravisteli Veikko Vennamon johtama SMP (Suomen Maaseudun Puolue), joka sai vaaleissa 18 kansanedustajaa. Tästä alkoi suomalaisten populistipuolueiden historia. Mutta millainen oli mies SMP:n takana?

Vennamo: mies ja hänen puolueensa kokoaa populismin oppi-isän Veikko Vennamon (1913–1997) elämäntyön. Vennamo edusti omaperäistä poliittista ajattelua. Hänen intensiiviset puheensa nousivat syvästä vakaumuksesta: hänellä oli tarkka käsitys siitä, millainen suomalaisen yhteiskunnan täytyisi olla ja miten siihen päästäisiin.

Kirja on Veikko Vennamon poliittinen elämäkerta, matka sotienjälkeisestä kodittomien asuttamisesta Kekkosen ja rötösherrojen aikojen kautta 1990-luvun lamaan ja viimein SMP:n perintöön Perussuomalaisissa. Kirjaa varten on haastateltu kymmeniä ihmisiä, muun muassa Pekka Vennamoa, Timo Soinia ja useita SMP:n entisiä jäseniä.

FT Aarni Virtanen on poliittisen retoriikan tutkija, joka on keskittynyt erityisesti suomalaiseen populismiin.

 

 

ARVIOITA

"Virtanen on kuullut niin kannattajia kuin vastustajiakin ja ottanut Vennamon vakavasti. Sanon tämän kiitoksena kirjoittajalle. Elämäkerrasta tunnistaa Veikko Vennamon."
– Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomat 31.3.2018

"Veikko Vennamon elämäkerta on politiikan ajankuvauksena ansiokas"
– Aki Taponen, Hämeen Sanomat 25.3.2018
 

 

AIHE MEDIASSA

Vennamo-kirjan tekijä Aarni Virtanen vieraili 3.4.2018 Ylen Radio Suomen Päivä -ohjelmassa. Haastattelun voi kuunnella Yle Areenasta tästä linkistä Suomen populismin isä.

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2018/03
ISBN 978-951-884-662-1
Kirjastoluokka 99.13
Koko A5
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu
Sivuja 391 + kuvaliite
Kustantaja ART HOUSE

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjat, Tietokirjallisuus