Kolmikannan kulisseissa


Kolmikannan kulisseissa

Varastossa

38,00


Lasse Laatusen neljä vuosikymmentä työmarkkinapolitiikassa

Lasse Laatunen – Arto Nieminen

 

Suuret työ- ja sosiaalilainsäädännön uudistukset valmistellaan Suomessa kolmikantaisesti. Pöydän ääreen kokoontuvat työnantajien, ay-liikkeen ja hallituksen kokeneimmat neuvottelijat. Lasse Laatunen (s. 1950) osallistui neuvotteluihin neljällä vuosikymmenellä. Eläkkeelle hän jäi vuonna 2014 Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n työmarkkinajohtajan tehtävästä.

Kolmikannan kulisseissa valottaa ainutlaatuisella tavalla työmarkkinariitojen syitä ja ratkaisuja viime vuosikymmeniltä. Lasse Laatusen pitkän uran kautta kurkistetaan lainvalmistelun kabinetteihin, joissa panoksena ovat vastakkaisten intressien yhteensovittaminen ja yhteiskuntarauhan turvaaminen. Kirjassa käsitellään työmarkkinajärjestöjen suhteita kulloiseenkin enemmistöhallitukseen alkaen Kalevi Sorsan viimeisestä hallituksesta tähän päivään saakka.

Työmarkkinapolitiikassa henkilökemiat painavat vieläkin enemmän kuin politiikassa yleensä. Teos avaa henkilösuhteiden merkitystä sekä Laatusen omakohtaisten kokemusten että muiden työmarkkinapolitiikan keskeisten vaikuttajien haastattelujen avulla.

Lasse Laatunen, OTK, on toiminut työmarkkinajuristina Etelärannassa 1970-luvun puolivälistä saakka. Hänet nimitettiin vuonna 1984, 33-vuotiaana, Suomen Työnantajain Keskusliiton laki- ja sosiaaliasiain johtajaksi. Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n työmarkkinajohtajana hän vastasi koko työmarkkinapolitiikasta vuosina 2012–2014. Hän on ollut muun muassa Eläketurvakeskuksen ja Kelan hallitusten jäsen 30 vuotta sekä työeläkeyhtiö Varman ja sen edeltäjien hallituksissa yli neljännesvuosisadan. Laatunen on toiminut Lapin Kansan ja Aamulehden kolumnistina, ja hän kirjoittaa kolumneja Iltalehteen ja Itä-Hämeeseen.

Arto Nieminen on toiminut Yleisradiossa työmarkkinoihin erikoistuneena politiikan toimittajana 1980-luvun lopulta asti. Hän on työskennellyt muun muassa Radiouutisissa ja Ajankohtaisessa kakkosessa. Hän oli myös Journalistiliiton puheenjohtaja vuosina 2006–2014. Tällä hetkellä Nieminen toimii Ylen uutisten mielipiteellisen aineiston toimittajana ja henkilöstöedustajana Ylen hallituksessa.

 

ARVIOITA
"Jos haluaa ymmärtää menneiden vuosikymmenten työmarkkinaratkaisuja ja sosiaalipolitiikkaa, on kirjan lukeminen välttämättömyys."
– Eero Heinäluoma, Demokraatti 1.11.2017

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/11
ISBN 978-951-884-641-6
Kirjastoluokka 99.13 / 36.133
Koko A5
Painos 2. painos (ensimmäinen painos 2017/09)
Sidosasu sidottu, kuvaliite
Sivuja 325
Kustantaja ART HOUSE

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Sarjakuvasensuuri
38,00
Himo
29,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjat, Tietokirjallisuus