Suurvaltojen välissä


Suurvaltojen välissä

Varastossa

42,00


Suomen sata vuotta

Antero Jyränki

 

Jos halutaan ymmärtää ja arvioida ajankohtaisia kysymyksiä, on käännettävä katse maamme menneisyyteen.

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta. Suomen valtion ja sitä edeltäneen suuriruhtinaskunnan asema idän ja lännen välissä on aiheuttanut historian kuluessa useita pulmia ulkosuhteissa ja on ajankohtainen kysymys edelleen. Kuinka suurvaltojen poliittiset ja sotilaalliset toimet ovat vaikuttaneet maahamme? Millaiset kansalliset ja kansainväliset säännöstöt ovat ohjailleet suhteita ulkovaltoihin? Mitkä ovat Suomen haasteet globaalissa nykymaailmassa?

Suurvaltojen välissä piirtää kuvan Suomesta maailmanpolitiikan pyörteissä ja on samalla kertomus Suomen valtion ja hyvinvointiyhteiskunnan synnystä. Emeritusprofessori Antero Jyränki tarkastelee aihettaan tarkkanäköisesti ja mukaansatempaavasti. Esiin nousevat historian suuret linjat ja käänteet – mutta siellä täällä myös yksityiskohdat.

Emeritusprofessori Antero Jyränki on tehnyt pitkän uran valtiosääntöoikeuden ja oikeushistorian tutkijana Turun yliopistossa ja Suomen Akatemiassa sekä eduskunnan perustuslakivaliokunnan asiantuntijana. Vuosina 1970–1973 hän työskenteli tasavallan presidentin kansliapäällikkönä. Hän on tullut yhteiskunnallisessa keskustelussa tunnetuksi parlamentarismia puolustavista kannanotoistaan. Jyränki on kirjoittanut tutkimusten lisäksi lukuisia tietokirjoja, muiden muassa Kansa kahtia, henki halpaa: oikeus sisällissodan Suomessa? (Art House 2014).

 

 

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/10
ISBN 978-951-884-640-9
Kirjastoluokka 92
Koko 172 x 230 mm
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu, mustavalkokuvitus
Sivuja 383
Kustantaja ART HOUSE

Suosittelemme myös


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Sarjakuvasensuuri
38,00
Himo
29,00

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjallisuus