Aina sitä jokin naula vetää


Aina sitä jokin naula vetää

Varastossa

42,00


Erityispiirteet Etelä-Pohjanmaan historiassa

Heikki Ylikangas

 

Lakeudet. Nuijasota. Puukkojunkkarit. Tervahaudat. Lapuan liike. Yritteliäisyys.

Miksi Etelä-Pohjanmaalla ei ole kartanoita, ja miksi eteläpohjalaiset rynnistivät massoina valtamerilaivoihin, jotka veivät heidät Amerikkaan? Miksi Etelä-Pohjanmaalla on pieniä yrityksiä tiuhassa mutta suuria vain vähän? Mikä erottaa Etelä-Pohjanmaan muista Suomen maakunnista?

Näihin kysymyksiin vastaa luistavalla tyylillään historiantutkija Heikki Ylikangas, joka tuntee kotimaakuntansa menneisyyden läpikotaisin. Kirjassa kuljetaan esihistoriasta nykypäivään ja seurataan yritteliäiden eteläpohjalaisten vaiheikasta tietä, jolla on yksi suunta: eteenpäin.

Emeritusprofessori Heikki Ylikangas on tunnetuimpia suomalaisia historioitsijoita. Hän on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja, joista Tie Tampereelle (WSOY 1993) voitti Tieto-Finlandia-palkinnon. Lisäksi hän on saanut muun muassa Tietokirjailija-palkinnon (2002) ja Warelius-palkinnon (2012). Vuonna 2014 hän sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon elämäntyöstään. Tutkimustensa ja tietokirjojensa lisäksi Ylikangas on kirjoittanut näytelmiä ja kaksi historiallista romaania.

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/10
ISBN 978-951-884-639-3
Kirjastoluokka 92.884
Koko 172 x 230 mm
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu, nelivärinen
Sivuja 344
Kustantaja ART HOUSE

Suosittelemme myös


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjallisuus