Polttoroviolta pyhimykseksi


Polttoroviolta pyhimykseksi

Varastossa

38,00


Jeanne d’Arcin oikeusmurha

Matti Norri – Jukka Kekkonen – Jyrki Knuutila

 

Satavuotisen sodan sankari, Orléansin neitsyt Jeanne d’Arc tuomittiin vuonna 1431 ensin elinikäiseen vankeuteen ja sitten kuolemaan roviolla. Tuomioon johtanut oikeudenkäynti on maailmanhistorian kuuluisimpia oikeusmurhia.

Koska Jeannea ei voitu syyttää mistään sotaa koskeneesta, perusteiksi otettiin hänen jumalallisiksi kokemansa näyt ja hänen pukeutumisensa miesten sotilasasuun. Nämä tulkittiin kerettiläisyydeksi – harhaopiksi ja noituudeksi. Siksi Jeannea vastaan nostettua syytettä käsitteli kirkollinen tuomioistuin.

Polttoroviolta pyhimykseksi -teoksessa esitetään ensi kertaa suomeksi Jeanne d’Arcin oikeudenkäynnistä säilyneet pöytäkirjat. Matti Norrin suomentamien pöytäkirjojen jälkeen Jyrki Knuutila tarkastelee oikeudenkäyntiä roomalaiskatolisen kirkon oikeudenkäytön näkökulmasta ja Jukka Kekkonen puolestaan poliittisen oikeudenkäynnin kannalta.

Näkemys Jeanne d’Arcin tuomiosta muuttui jo 1400-luvun lopulla. 1900-luvulla Jeanne julistettiin pyhimykseksi ja hänestä tuli ylistetty kansallissankari, jonka legenda kiehtoo edelleen taiteilijoita, kirjailijoita ja elokuvantekijöitä.

 

Matti Norri on tehnyt pitkän uran juridiikan alalla sekä laatinut ja suomentanut lukuisia teoksia. Hän on kääntänyt muun muassa Johanneksen evankeliumin ja Olavus Petrin Tuomarinohjeet.

Jukka Kekkonen on oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Helsingin yliopistossa. Hän on työskennellyt myös oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina ja kuuluu muun muassa Suomalaiseen tiedeakatemiaan.

Jyrki Knuutila on Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian professori. Hänen julkaisunsa ja tieteellinen kiinnostuksensa ovat keskittyneet erityisesti uskonnolliseen viestintään ja uskonto-oikeuteen.

 

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/10
ISBN 978-951-884-638-6
Kirjastoluokka 96.11 / 28.109 / 33
Koko A5
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu
Sivuja 309
Kustantaja ART HOUSE

Suosittelemme myös


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Taipumaton
29,50
Tähtikirkas
29,50

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjat, Tietokirjallisuus