Tunnistusetsintäkoirat


Tunnistusetsintäkoirat

35,00


Koiran kouluttaminen ihmisen ominaishajun tunnistamiseen ja etsintään

Ilkka Hormila – Päivi Romppainen

 

Kun kadonneen henkilön tai rikoksesta epäillyn häviämisestä on jo kulunut aikaa tai kun katoamisalue on jo väkijoukon tallaama, tunnistusetsintäkoira voi vielä löytää ihmisen.

Koiran nenään kaikki ihmiset haisevat ihmiseltä, mutta jokaisella on myös yksilöllinen ominaishaju, josta hänet voidaan tunnistaa. Tunnistusetsintäkoira osaa etsiä ihmisen tämän hajun perusteella. Koira haistelee esimerkiksi kadonneelle ihmiselle kuulunutta esinettä, etsii vastaavaa hajua ympäristöstä ja löydettyään sen seuraa jälkeä niin taajamassa kuin maastossakin.

Tunnistusetsintäkoirat opastaa tunnistusetsintäkoiran koulutukseen perusteellisesti ja havainnollisesti valokuvien avulla. Koulutuksen perusteista siirrytään hajutunnistukseen, kohdehajuisten esineiden etsimiseen ja lopulta ihmisen yksilöllisen jäljen tunnistamiseen asfaltilla. Lisäksi perehdytään koiran käyttöön operatiivisessa toiminnassa ja kilpailuissa.

Kattava teos perustuu alan tuoreimpiin tutkimuksiin sekä tunnistusetsinnän ammattilaisten ja harrastajien kokemuksiin. Se soveltuu tietolähteeksi ja oppikirjaksi paitsi viranomaisille myös kaikille koirien hajutunnistustaidoista kiinnostuneille.

Ilkka Hormila toimi yli 40-vuotisen poliisiuransa aikana partiokoiranohjaajana ja Poliisikoiralaitoksen opettajana. Hän työskenteli muun muassa hajutunnistuskoirayksikössä, koulutti partio-, ruumis-, palo-, huume- ja räjähdekoiranohjaajia sekä toimi koko virkauransa ajan operatiivisissa tehtävissä koiriensa kanssa. Hormila on pitänyt tunnistus- ja pelastusetsintäkoulutusta myös siviilikoiraharrastajille, ja nykyään hän kiertää opettamassa tunnistusetsintää eri puolilla maailmaa.

Eläintenkouluttaja Päivi Romppainen on myös Poliisikoira-lehden päätoimittaja, freelance-toimittaja sekä kirjailija. Hän on kirjoittanut useita koira-aiheisia nuortenkirjoja ja tietokirjoja muun muassa poliisikoirista, koiraroduista ja koirien koulutuksesta. Tunnistusetsintää Romppainen on harrastanut ja opettanut vuodesta 2010 lähtien. Hän omistaa yhdessä ystävänsä kanssa Jobs for Dogs -yrityksen, joka on erikoistunut koirien erilaisiin hajutunnistustehtäviin, erityisesti tunnistusetsintään.

 

ILMESTYY MAALISKUUSSA

 

Tuotteen lisätiedot

ISBN 978-951-884-636-2
Kirjastoluokka 67.451
Koko 170 x 220 mm
Painos 1. painos
Sidosasu nidottu, nelivärinen
Sivuja 300
Kustantaja ART HOUSE

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tulossa, Tietokirjat, Tietokirjallisuus