Tilastot


Tilastot

Varastossa

28,50


Lyhyet johdatukset 2

David J. Hand

 

Tilastotiede on aivan muuta kuin pölyistä ja kuivaa numeroiden pyörittelyä, joksi se helposti mielletään. Moderni tilastotiede hyödyntää tiukkaa tiedettä ja tehokkaita ohjelmistoja tuottaakseen yhteiskuntaan elintärkeää tietoa.

Tilastotiede vaikuttaa nykyelämässä melkein kaikkeen. Toisinaan sen rooli on ilmiselvä, mutta usein sen periaatteet ja työkalut ovat piilossa taustalla. Tilastojen avulla astronautit pystyvät tutkimaan universumia, arkeologit kaivautumaan muinaiseen historiaan, päättäjät tekemään hyviä ratkaisuja ja yritykset tarjoamaan tuotteitaan ja palveluitaan parhaalla tavalla. Tilastoja myös käytetään tahallisesti väärin esimerkiksi mainonnassa.

Kirja ei vaadi lukijalta matemaattisia tietoja tai taitoja, vaan se selostaa ymmärrettävästi, kuinka tilastotiede toimii ja kuinka tilastoja voidaan tulkita.

David J. Hand on tilastotieteen professori Lontoon Imperial Collegessa.

Alkuteos Statistics: A Very Short Introduction
Suomennos Veli-Pekka Ketola

 

ARVIOITA

"Kaiken kaikkiaan David J. Handin Tilastot on helposti lähestyttävä ja lyhyydellään lukemiseen kannustava johdatus tilastotieteen kiinnostavaan maailmaan. – – [kirja] tarjoaa yleissivistävän ja uusia näkökulmia avartavan pikakatsauksen sille, jolla ei ennestään ole tilastotieteestä kovin syvällistä käsitystä."
– Maiju Wuokko, Agricola-kirja-arvostelut 19.9.2017

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/06
ISBN 978-951-884-622-5
Kirjastoluokka 31.01
Koko 120 x 208 mm
Painos 1. painos
Sidosasu nidottu
Sivuja 148
Kustantaja ART HOUSE

Suosittelemme myös

Lääkkeet
28,50
Dinosaurukset
28,50

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjallisuus, KAIKKI TIEDEKIRJAT, Muut tiedekirjat, Tietokirjat