Puuseppä vai puutarhuri?


Puuseppä vai puutarhuri?

Varastossa

34,50


Vanhemmuuden suorittamisesta onnellisen lapsuuden tukemiseen

Alison Gopnik

 

Kun perheeseen syntyy lapsi, vanhempien elämään astuu uuden ihmisen lisäksi myös nykyajan vanhemmuusmalli: joukko asioita, jotka vanhempien vain pitää tehdä ollakseen “hyviä vanhempia”.

Tämä käsitys vanhemmuudesta suorittamisena luo lasten kasvattamiseen ja perhe­elämään paineita ja tehtäviä, joita niihin ei aikaisemmin ole liittynyt. Oma vanhemmuus tuntuu olevan koko ajan muiden vanhempien ja yhteiskunnan kriittisen katseen kohteena.

Ennen muuta vanhemmuuden suorittaminen kuitenkin vie huomion pois siitä, minkä pitäisi olla keskeisin syy ryhtyä vanhemmaksi: fyysisestä ja psykologisesta ilosta olla lapsen kanssa – ja lapsen ilosta olla vanhempiensa kanssa.

Puuseppä vai puutarhuri? ­kirjassa maailman tunnetuimpiin kuuluva lasten oppimisen ja kehityksen tutkija kertoo, millä tavalla vanhemmat voivat tukea lastensa onnellista lapsuutta vailla suorittamispaineita ja alituista huonoa omaatuntoa.

Alison Gopnik on psykologian professori ja filosofian apulaisprofessori Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä. Puuseppä vai puutarhuri? nousi heti ilmestyttyään New York Timesin ja Sunday Timesin bestsellerlistoille.

Alkuteos The Gardener and the Carpenter: What the New Science of Child Development Tells Us About the Relationship Between Parents and Children
Suomennos Veli-Pekka Ketola

 

ARVIOITA

"Kirjan loppu oli niin liikuttava ja lopullinen, etten voinut muuta kuin huokaista ja niellä kyyneleet. Siinäpä vasta tunteisiin menevä tietokirja! Suosittelen lämmöllä."
TipTop NippaNappa -blogi 31.1.2017

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2017/01
ISBN 978-951-884-615-7
Kirjastoluokka 38.1
Koko A5
Painos 1. painos
Sidosasu nidottu, liepeet
Sivuja 329
Kustantaja ART HOUSE

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Art Housen kirjat, Tietokirjallisuus, Tietokirjat