Kun aseet puhuvat


Kun aseet puhuvat

Varastossa

36,50


Poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa 

Jukka Kekkonen

 

Suomen ja Espanjan sisällissodissa yhteiskunnallinen järjestelmä romuttui ja poliittinen väkivalta laajentui puhdistuksiksi. Miksi juuri nämä sodat olivat niin verisiä, ja miksi rintamien ulkopuolisen väkivallan määrä nousi niissä ennennäkemättömiin mittoihin?

Suomessa vuonna 1918 ja Espanjassa vuosina 1936–1939 käydyissä sisällissodissa kansa jakautui täydellisesti. Sotien aikana ja niiden jälkeen käytetty poliittinen väkivalta oli laajamittaista. Leimaavaa oli halu antaa hävinneelle osapuolelle riittävän ankara opetus, ja molempien sotien jälkitoimia voikin luonnehtia puhdistukseksi.

Jukka Kekkosen Kun aseet puhuvat on perusteellinen, kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokonaisesitys Suomen ja Espanjan sisällissodista ja niiden poliittisesta väkivallasta. Kartoittaessaan ihmisten toiminnan perusteita sisällissodissa se onnistuu yhdistämään historialliseen ja poliittiseen tarkasteluunsa laajan kulttuurisen ja yhteiskunnallisen taustan oikeuden roolia unohtamatta.

Kirja rakentaa sillan menneisyydestä nykypäivään vastatessaan kysymykseen siitä, miten poliittinen väkivalta voi laajentua puhdistuksiksi.

Professori Jukka Kekkonen on tunnettu tutkimuksistaan rikosoikeuden, kontrollipolitiikan, taloudellisen sääntelyn historian ja Suomen oikeuskulttuurin alueilta. Hän on tarkastellut julkaisuissaan muun muassa poliittista rikollisuutta, oikeuspolitiikan murroksia ja menneisyyttä oikeudellisena ja poliittisena kysymyksenä.

Kekkonen on ollut Helsingin yliopiston hallituksen, International Association of Law Schools -järjestön hallituksen ja valtakunnanoikeuden jäsen. Hän on työskennellyt myös oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina ja kuuluu Suomalaiseen tiedeakatemiaan. Hän on tullut tunnetuksi myös aktiivisesta osallistumisestaan julkiseen keskusteluun.

 

ARVIOITA

"-- Kekkonen tavoittaa merkittäviä vastaavuuksia ja säännönmukaisuuksia Suomen ja Espanjan välillä. Tulokset legitimoivat ja nostavat tutkimuksen arvoa ja mielekkyyttä. Siitä saattaisi olla apua ratkaistaessa – jopa ehkäistäessä – maailmalla tiuhaan puhkeavia sisäisiä yhteenottoja."
– Veli-Pekka Leppänen, Helsingin Sanomat 1.5.2016

”Jukka Kekkosen tutkimus tukee hienosti näkemystä, jonka mukaan yhteiskunnan kyky tehdä tiliä menneisyyden kipupisteistä on demokratian mittari. Mitä avoimempi tietyn maan historiakulttuuri on tilintekoon, sitä vahvempi on kyseisen maan demokratia."
– Seppo Hentilä, Työväentutkimuksen vuosikirja 2016

”Kekkosen teos on selkeydessään huippulaatua ja ymmärrettävyydessään ihmistä ja historiaa kunnioittava."
– Pentti Uittamo, Costa Blanca 4/2016

”Jukka Kekkosen ansioiksi on luettava ennen muuta se, että hän on avannut uuden lehden sisällissotien tarkastelussa. – – teos on tutkimuksellisesti tärkeä, mutta siinä on myös tutkimuksen ulkopuolisiin ulottuvaa tehoavaa ”imua”. Kielenkäyttö on luistavaa – –.”
– Heikki Ylikangas, Lakimies 5/2016

 

 

Tuotteen lisätiedot

Ilmestymisvuosi 2016/03
ISBN 978-951-884-586-0
Kirjastoluokka 92/96.3/91
Koko 172 × 230 mm
Painos 1. painos
Sidosasu sidottu
Sivuja 507
Kustantaja ART HOUSE

Suosittelemme myös

Kirottu sota!
35,50

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Tohtoritakuu
42,40
Toimituksen paino: 0,25 kg

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Tietokirjallisuus, Tietokirjat, Art Housen kirjat